matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość trygonometria
gorskierr:
Udowodnij tożsamość trygonometryczną:
cos
3
α − cosα
= tgα
sin
3
α − sinα
25 mar 00:05
Eta:
−cosα(1−cos
2
α)
cosα*sin
2
α
sinα
L=
=
=
=tgα
−sinα(1−sin
2
α)
sinα*cos
2
α
cosα
L=P
25 mar 00:22
magda:
dzięki
25 mar 00:35