| 4 | 2x−3 | 5 | |||
< | 2 | ||||
| 5 | x+2 | 4 |
| 2x−3 | ||
te | to potęga.. troszkę niewyraźnie widać | |
| x+2 |
| 5 | 4 | ||
= | −1 | ||
| 4 | 5 |
| 5 | 4 | ||
2= | −2 | ||
| 4 | 5 |
| 4 | 2x−3 | 4 | |||
{{ | }< | −2 | |||
| 5 | x+2 | 5 |
| 2x−3 | |
>−2 x≠−2 | |
| x+2 |
| 2x−3+2(x+2) | |
>0 | |
| x+2 |
| 4x+1 | |
>0 | |
| x+2 |
| −9+7 | 1 | |||
x1=U{−b+√Δ{2a}= | =− | |||
| 8 | 4 |
| −9−7 | ||
x2=U{−b−√Δ[2a}= | =−2 | |
| 8 |
| 1 | ||
skoro x=−2 nie należy do dziedziny to rozwiazaniem jest x=− | ||
| 4 |