Dziedzina fukcji
Pisanka: Dziedziną funkcji y=3−5x jest zbiór liczb rzeczywistych.
− Podaj przeciwdziedzinę tej funkcji.
− Oblicz wartość funkcji dla argumentu −2, 0, 4.
− Oblicz, dla jakiego argumentu funkcja przyjmuje wartość 3, a dla jakiego 13.
24 mar 21:46
Michalina: ejj to jest banalne, nieobrażając nikogo
24 mar 21:54
Pisanka: kobieto...
jestem w 1 gim... to jest onaed program.. zalezy mi na ocenie.. prosze
24 mar 21:55
v: w pierwszym podpunkcie to masz podac zbiór rozwiązań czyli trzeba narysować wykres funkcji i
napisać ze ZW = R
w drugim to 3 równania robisz gdzie podstawiasz za x odpowiednio podane liczby bo argument to x
a w trzecim za y podstawiasz 3 i 13 bo y to są wartości funkcji
24 mar 22:01
Pisanka: a jak go narysowac?
24 mar 22:08
v: a wiesz co to jest układ współrzędnych ?
24 mar 22:11
Pisanka: wiem....
ale ja jestem w 1 klasie gim i to jes ponad program.. wiec nawet nie wiem co to jest dziedzina
funkcji
prosze narysuj
24 mar 22:13
v:

to po co za to się bierzesz jak podstaw nie umiesz
i tak pewnie tego nie zrozumiesz co narysowałem
y= −5x+3
dla x=1 y = −2
dla x= 0 y = 3
24 mar 22:22
v: lepiej smakuje matematyka którą samemu się rozgryzło niż gotowca się spisało
24 mar 22:24