zad
Nielegal: Wykres funkcji y=ax2 + bx +c przechodzi przez punkty: A=(1, −4) B= (2,3) C = (−1,0)
a) wyznacz wspolczynniki a b c
b) Zapisz wzor funkcji w postaci kanonicznej
c) Naszkicuj jej wykres
24 mar 21:27
uhu: a)podstawiasz kolejno współrzędne, np. pkt C 0=(−1)2 −1 + c > c=0, dalej masz układ z dwoma
niewiadomymi
b) y=a(x−p)2+q
p=−b2a
q=−Δ4a
24 mar 21:31
uhu: a)podstawiasz kolejno współrzędne, np. pkt C 0=(−1)2 −1 + c > c=0, dalej masz układ z dwoma
niewiadomymi
b) y=a(x−p)2+q
p=−b2a
q=−Δ4a
24 mar 21:31
Nielegal: Moglbys zrobic 1 przyklad np punkt A. Bardzo bym prosil.
24 mar 23:47