W zakladzie miesnym produkowane sa konserwy miesne pasteryzowane w ilosci 3200kg
Magda: W zakladzie miesnym produkowane sa konserwy miesne pasteryzowane w ilosci 3200kg.1200kg
pakowane jest w puszki o masie 300g natomiast pozostala ilosc w puszki o masie
200g.Opakowaniem transportowym sa kartony w ktorych miesci sie 25 opakowan o masie 300g lub 30
opakowan o masie 200g.Oblicz opakowania i uwzglednij 5 % na zniszczenia
24 mar 19:59
nudyyy: 1200/0,3 = 4000 − liczba puszek dużych
2000/0,2 = 10000 − liczba puszek małych
4000/25 = 160 − opakowania duże
10000/30 = 333 +1/3 ≈ 334 − opakowania małe
160+334 = 494 opakowań
494 + 5%*494 ≈ 519 opakowań
24 mar 22:52