matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Katy w graniastosłupach.
Patrycja:
W przedstawionym na poniższym rysunku graniastosłupie prostym krawędzie AB oraz D'C' są równoległe. Wykorzystując dane z rysunku wyznacz kąt, jaki tworzą ze sobą ściany ABB'A' oraz CBB'C'. Kąt α = 30.
24 mar 19:26
Patrycja:
A1C1=C1B1 to jeszcze ważne
24 mar 19:34
Patrycja:
B1B=8 oraz A1D1=2
24 mar 19:38