matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
h
MARTA:
Jak rozwiązać tą nierówność? Bo nie wiem gdzie popełniłam błąd... x +
√
2x−7
= 10
24 mar 18:56
Jack:
Np. podstaw t
2
=2x−7 t≥.....
24 mar 18:59
Godzio:
równanie
2x − 7 ≥ 0
√
2x − 7
= 10 − x /
2
zał. 10 − x ≥ 0 ⇒ x ≤ 10
24 mar 19:00