Płąszczyzna kartezjańska
Dudi: Proszę tylko o wyjaśnienie:
Jak zaznaczyć zbiory na płaszczyźnie kartezjańskiej − i co to ta płaszczyzna jest, bo
nauczycielka nic nie mowila, zadała zadań od groma i poszła..
mam taki zbiór:
A={(x,y) : x,y ∊ R i −1≤x≤2}
I jak to sie robi
24 mar 17:49
morfepl: chodzi o zwykły układ współrzędnych masz zaznaczyć:
A={(x,y) : x,y ∊ R i −1≤x≤2}
zbiór x,y gdzie x,y ∊R i −1≤x≤2
24 mar 17:52
Dudi: A jakbym poprosił o rozwiazanie chpć jednego z 15 takich, to rozwiązałby ktoś, żebym wiedzial
obrazowo, jak to dalej poczyniąc z tym?
24 mar 17:54
Noah: to wrzucaj
24 mar 17:55
morfepl: o rysowanie
24 mar 17:58
Dudi: No to ten bym porposił, jak to rozwiazać, bo mi nic narazie nie mowi wytłumaczenie Pana
Morfepl.
24 mar 17:58
Dudi: Słabo już kapuje, czwartek..
24 mar 17:59
morfepl:

x,y ∊R
−1≤x≤2
24 mar 18:04
Dudi: to ma być tyle linii, czy tylko kilka? czy to zaznac zyć kolorem jakimś?
24 mar 18:09
Dudi: A jak mam taki przykład:
A={(x,y) : x ∊ C i y∊C
24 mar 18:10