matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Oliwia:
Funkcja f(x) = x
2
+bx+6 przyjmuje wartość najmniejszą dla x= − 4. Wyznacz współczynnik b i oblicz najmniejszą wartość funkcji f
24 mar 17:39
morfepl:
−b
W
x
=
2a
−
√
Δ
W
y
=
4a
24 mar 17:42