matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc, wskazowki...
meg:
Uzasadnij ze pole odcinka koła przedstawionego na rysunku(czerwone) mozna obliczyc wedlug wzoru:
R
2
π
S=
(
* α −sinα)
2
180
24 mar 17:22
morfepl:
α
P
w
=
πR
2
360
o
P
Δ
=
1
2
R*R*sinα ten wzór można znaleźć w karcie wzorów
α
P=
πR
2
−
1
2
R
2
*sinα=...kilka prostych
360
o
R
2
π
przekształceń...=
(
*α−sinα)
2
180
o
24 mar 17:30
meg:
DZIĘKUJĘEEEEEEEEE
:
:
24 mar 17:59