jak to wyliczyc hmmm
zdezorientowany: [url=
http://pokazywarka.pl/pbk3f3/]Zdjęcia[/url]
witam,
bardzo prosze o pomoc w wyliczeniu zadania, tzn nie mam pojecia jak go wyliczyc, na nim sie
zatrzymalem, podpunkt a)
jezeli ktos moglby napisac krok po kroku jak liczyc, lub jakas wskazowke
dziekuje bardzo
24 mar 15:47
Kora:
|PA| * P|B| = |PC|2
24 mar 15:54
zdezorientowany: dzieki, a powiedz skad moge wziasc te zaleznosci?,
a podpunkt b, tez moge skorzystac z tej zaleznosci?
dzieki!
24 mar 15:57
zdezorientowany: no, do konca tego uzyje, a skad wziasc te zaleznosci? masz moze jakas strone?
24 mar 15:58
Jack:
poszukaj w necie twierdzenie o siecznej i stycznej (np na Wiki)
24 mar 16:01
zdezorientowany: czyli 12*27=pc2
324=pc2
pc=18
ok, dzieki za pomoc, to juz chyba rozszerzenie jest
24 mar 16:03