bryly
potrzebujaca: Powierzchnia boczna walca jedt prostokatem oprzekatnej 8 cm ktora z odcinkiem odpowiadajacym
wysokosci tworzy kat 50 stopni oblicz PC I V?
24 mar 13:34
24 mar 13:39
potrzebujaca: Co mi to da jak tego nie oblicze bo nie wiem jak.
24 mar 13:42
Eta:
| | 4sin50o | |
r= |
| , odczytaj z tablic sin50o= ....
|
| | π | |
H= 8*cos50
o , odczytaj z tablic cos50
o=...
V= πr
2*H=...... podstaw dane i policz ....
P
c= 2πr
2+ πrH=......
dokończ rachunki
24 mar 13:55
tararraa: α
25 mar 09:28