funkcja wykładnicza
Glourious: funkcja wykładnicza
rozwiąż równanie
813√3√27 6x = 3x2
24 mar 11:51
Glourious: to pierwsze to jest do potęgi 6x
a to drugie to jest do potęgi x kwadrat
(813√3√27) 6x = 3x2
24 mar 11:52
Glourious: podejmie się ktoś? ;>
24 mar 11:53
jo: Zapisz jeszcze raz używając dużego U do zapisu ulamka...
24 mar 12:00
Glourious: 3
x+2 * 9
3x−1=27
x+4
a takie

?
24 mar 12:02
Glourious: @jo
chwilke
24 mar 12:02
Glourious:
tam gdzie jest 6x, to to jest ten nawias do potęgi 6x
24 mar 12:05
morfepl: 3
17x=3
x2
x
2=17x
x
2−17x=0
x(x−17)=0
x=0 lub x=17
24 mar 12:08