proszę o pomoc w zadaniu z prawdopodobieństwa
kuzynka: Nie wiem, jak "ugryźć" to zadanie, może ktoś mi "podrzuci" jakiś pomysł:
Zawodnik strzelający do tarczy uzyskuje co najmniej 8 punktów z prawdopodobieństwem 0,5 a co
najwyżej 8 punktów z prawdopodobieństwem 0,7. Oblicz prawdopodobieństwo, że zawodnik uzyska 8
punktów.
24 mar 01:48
hwdtel I Grażynka i Bożenka:
P(A)−prawdopodobieństwo,że zawodnik uzyska mniej niż 8 punktów
P(B)−prawdopodobieństwo,że zawodnik uzyska więcej niż 8 punktów
P(A)=1−0,5
P(B)=1−0,7
P(C)−zawodnik uzyska dokładnie "8"(?!)=?
Ω=1=P(A)+P(B)+P(C)
Jesteśmy w domu?
24 mar 13:05
kuzynka: Bardzo dziękuję

24 mar 17:07