Znajdź przybliżony wykres funkcji...
studentka: Znajdź przybliżony wykres funkcji 1+1/(x−1)
Umiem znaleźć dziedzinę, co dalej, bo nie wiem jak regułę d'Hospitala w tym stosować, a chyba o
to tu chodzi
23 mar 22:40
studentka: no i znalazłam pkt. przecięcia wykresu
23 mar 22:40
Sabin: Reguła de l'Hospitala w tym zadaniu to jak transport TIRem zegarka ręcznego...
| | a | | a | |
Hiperbola: f(x) = |
| + q − przesunięcie wykresu funkcji f(x) = |
| o wektor [p,q]
|
| | x − p | | x | |
x = p − asymptota pionowa
y = q − asymptota pozioma
23 mar 22:47