logarytmy w układzie współrzędnych. Proszę o pomoc
ja: W prostokątnym układzie współrzędnych zaznacz zbiór punktów płaszczyzny, których współrzędne
(x,y) spełniają warunek:
23 mar 22:26
Sabin:
Założenia x, y > 0, czyli ograniczamy się do pierwszej ćwiartki.
| | xy | |
lewa strona: log2 |
| = log2(xy) − 1 = log2x + log2y − 1
|
| | 2 | |
Teraz podstaw, poprzenoś i spróbuj powyciągać coś przed nawias.
23 mar 22:43
log: moglby ktos to wyjasnic?

wyszlo mi log
2x=1 po uproszczeniu i co teraz?
25 mar 20:45
log: ;>
25 mar 20:52
log: nikt nie pomoze?
25 mar 20:57