w układzie współrzędnych na płaszczyźnie punkt S=(-2,4)jest środkiem okręgu styc
niunia21: w układzie współrzędnych na płaszczyźnie punkt S=(−2,4)jest środkiem okręgu stycznego do osi
0y.Wyznacz równanie tego okręgu. pomocy!
23 mar 22:06
zdesperowany student: narysuj sobie to i wszystko bedzie jasne.
23 mar 22:09
niunia21: tylko ze jak sie naprawde nic nie umie to ciezko narysowac co kolwiek
23 mar 22:13
Eta:

S(−2,4) , r= 2
o; (x−x
S)
2+(y−y
S)
2= r
2
o: (x+2)
2+(y−4)
2= 4
23 mar 23:14
niunia21: czy to juz jest koniec zadania?
24 mar 13:06
niunia21: dziękuję bardzo

24 mar 13:10