matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż zadania: równania, nierówności
ktoś:
Pomocy potrzebne na teraz ! Rozwiąż: 1. 2x²−ax+6=0 2. x²+2x=3 3. 7x+2x²=0 4. 2(x−3)(x+4)<=0 5. 4x²+5x−9>0 6. y=2(x−4)²+5 7. y=−3(x−1)(x+4) 5. kx²+x+1=0 k=?
23 mar 20:40