m
ala: Wyznacz wszystkie liczby całkowite spełniające nierówność . x2−3x−10≤0
23 mar 20:15
ala:
x2−3x−10≤0
Δ=49 √Δ=7
x 1=−2 x2=5
x∊(−∞,5>
dobrze?
23 mar 20:27
Dunia: WEDŁUG MNIE TAK
23 mar 20:32
ala: bo znalazłma na innej stronce rozw <−2.5>
23 mar 20:34
flo: a x2?
5 maj 18:25
flo: a, jest, nie zauważyłam XD
5 maj 18:26
Saizou : x2−3x−10=x2−5x+2x−10=x(x−5)+2(x−5)=(x−5)(x+2)
ramiona są skierowane do góry zatem x∊<−2:5>
5 maj 18:29
krzysiek: wyznacz wszystkie liczby całkowite spełniające nierówność 2x2+9x−5≤0
9 sty 17:15