matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
nick:
Rozwiąż równanie: 4x
2
−(1−2x)
2
+2x=11
23 mar 19:26
megg:
4x
2
−(4x
2
+4x+1)+2x=11 4x
2
−4x
2
−4x−1+2x−11=0 6x−12=0 x=2
23 mar 19:29
Qba101:
4x
2
−1+4x−4x
2
+2x−11=0 6x=12 x=2 Myślałem że to będzie kwadratowe
23 mar 19:29