matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy na jutro
elka:
: sin α=2/3 ile wynosi cos,tg,ctg,sec,cose
23 mar 19:11
qbl:
sin
2
α = 1 − cos
2
α
2
2
5
√
5
= 1 − cos
2
α <=> cos
2
α =
=> cos α =
3
2
9
3
sinα
tgα =
i z tego liczysz sobie dalej
cosα
23 mar 19:51