matma
Miłosz: POMOCY

! PROSZĘ
Wiadomo że dla pewnych zdarzeń P(A)=
34,
P(AnB)=
712. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A\B
23 mar 18:33
Qba101: P(A)\P(AnB)=1/6
23 mar 18:39
Miłosz: mógłbyś mi to rozpisać bo właśnie nie jarze tego typu zadań dokładnie
23 mar 18:52
Miłosz: Qba pomóz
23 mar 18:58
Qba101: Ja tego typu zadania robię z rysunku(akurat tu nie trzeba):
https://matematykaszkolna.pl/strona/1059.html <−− Różnica zbioru A\B to wszystkie elementy A bez tego co zawiera się zbiorze B (czyli w
naszym wypadku AnB).
Pozdrawiam mam nadzieje, że coś rozjaśniłem
23 mar 19:02
Miłosz: Kured troche ciemno nadal

na rysunkach czaje tą baze

a tu jakąs mi ciemno ale dzięki za
chęci
23 mar 19:13
Qba101:

Ale porażka

, A\B to Zbiór A bez części wspólnej(tylko to zakreskowane) czyli od całego
okręgu A odejmujesz część wspólną ponieważ ona zawiera się co prawda w A ale również w B

(to
co jest na szaro).
23 mar 19:22
Miłosz: Brawo ! teraz wreście zajarzyłem wielkie dzięki Qba
23 mar 19:29