matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Gosia:
Rozwiąż równanie sin
2
x+cosx=1
23 mar 17:54
M:
22 mar 12:45
Podstawy Geometrii:
1−cos
2
x+cosx=1 −cos
2
x+cosx=0 cos
2
x−cosx=0 cosx(cosx−1)=0
π
cosx=0 x=
+kπ k⊂Z
2
lub cosx−1=0 cosx=1 x=0+2kπ k∊Z
22 mar 16:02