Rozwiąż Nierówności 9x^2 + 6x + 1>0.
Calogero: Rozwiąż Nierówności 9x2 + 6x + 1>0.
23 mar 17:43
uhu: Δ=0
x0=−ba
x0={−6}{9}=−23
23 mar 17:53
Calogero: Da się to jakoś bardziej rospiszc
23 mar 18:02
23 mar 18:31
megg:
zajmujesz się wielomianem np W(x) = 9x
2+6x+1
i szukasz takich argumentów x, dla których wartości funkcji (W(x)) są większe od zera
Δ=36−4−9−1
Δ=36−36
Δ=0
23 mar 19:42
Natalia: Δ=36−36=0
x0=−6:18=−1/3
25 mar 22:53
upsss....: pomozcie


9x2 + 6x + 1
6 wrz 20:07
Mila:

9x
2 + 6x + 1>0
(3x+1)
2>0 wyrażenie 3x+1podniesione do kwadratu
| | 1 | |
ma wartości dodatnie dla wszystkich x oprócz x=− |
| ( wtedy ma wartość zero ) |
| | 3 | |
6 wrz 21:59
Bogdan:
Po co Δ, przecież widać tu wzór skróconego mnożenia.
| | 1 | |
Przecież 9x2 + 6x + 1 > 0 ⇒ (3x + 1)2 > 0 ⇒ 9(x + |
| )2 > 0 |
| | 3 | |
6 wrz 22:08