Eve: Zad 1. Sprawdzian testowy z matematyki liczył 50 pytań. Za każdą dobrą odp. uczeń
otrzymywał 3 punkty, za błędną tracił 1 punkt. Na ile pyt. odpowiedział poprawnie uczeń,
skoro ze sprawdzianu otrzymał 78 punktów.
Prosze o pilną pomoc...
30 mar 13:40
eve:
30 mar 14:37
mały: odpowiedział poprawnie na 32 pytania
32 dobre odpowiedzi =96pkt
18 złe odpowiedzi = -18 pkt
96-18= 78pkt
30 mar 15:12
Eve: ale jakie równanie? Proszę o pomoc, błagam
x - ...
y- ....
itd.
30 mar 15:43
Jakub: x - dobre odpowiedzi
y - zle odp
x+y = 50
3x - y = 78
30 mar 15:45