POMOCY.
dominika: mam takie zadanie obliczyc warotość wielomianu (x=−1) ,odrazu podstawię:
w(x)=3*(−1)5+2*(−1)3 − (−1)+5*(−1)+2
i drugi wielomian (x=−1)
−2*(−1)5−3*(−1)4+4*(−1)−1
le wam wyszlo

?Mylą mi sie znaki i nie wiem w koncu...
23 mar 17:33
;): podaj jak wielomian wyglada
23 mar 17:47
dominika: 1.3x5+2x3−x+5x+2
2.−2x5−3x4+4x−1
23 mar 17:50
;): w pierwszym jaki Ci wynik wychodzi?
23 mar 17:54
dominika: −6
23 mar 17:56
dominika: a w drugim 7 dobrze?
23 mar 17:56
;): mi w pierwszym wyszlo −7
23 mar 18:05
;): w drugim dobrze Ci wyszlo
23 mar 18:06
;): oczywscie w drugim −6 zle zerknalem
23 mar 18:07