...
Mati: Samochód wyruszył z miejscowości A i dotarł do miejscowości B odległej o 40000m jaką drogę
przebył samochód i na jaką odległość się przemieścił oraz jaka średnia była jego szybkość
jeśli cała trasa zajęła mu 30min
23 mar 14:06
Eta:
s=40 000m = 40 km
t=30 min= 0,5 h
s= v*t
23 mar 14:16
Mati: Dzieki a to by dało radę rozwiązać

Jaką siłą działa człowiek który wykonał pracę 0,5Kj jeżeli
przesunął skrzynie na odległość 100cm..Będę bardzo wdzięczny.
23 mar 18:57
bodek: W=F*x J=N*m
F=W/x pamiętaj ,o zamianach jednostek
23 mar 19:41
Mati: Dzieki
24 mar 12:17