matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
nika:
Wyznacz ciąg geometryczny : a n = 16 a 5 = 2 wylicz sumę 5 początkowych wyrazów tego ciągu
23 mar 09:13
nika:
Wyznacz ciąg geometryczny : a n = 16 a 5 = 2 wylicz sumę 5 początkowych wyrazów tego ciągu
24 mar 12:28
PatrissSTG:
http://www.medianauka.pl/ciag_geometryczny
24 mar 14:28