dla ETKI
Jankiel: Ciąg liczbowy (an) jest określony wzorem dla każdej liczby naturalnej n >=1 wzorem
an=(n−3)(2−p2), p należy do rzeczywistych
dla p=2 oblicz sumę a20+a21+...+a40
23 mar 00:31
Jankiel: odpowiedz jest że −1134 czy jest ona prawidłowa

?
23 mar 00:32
Jankiel: mi wychodzi −1140

?
23 mar 00:32
Jankiel: os anybody is here
23 mar 00:36
Jankiel: ETA RATUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
23 mar 00:40
Eta:
a
n= −2n +6
a
20= −34
a
40= −74
n= 21
| | −34 −74 | |
S21= |
| *21 =......... = − 1134 |
| | 2 | |
23 mar 00:45
Eta:
Wzywać pogotowie?
23 mar 00:46
Eta:
I jak
Jankiel? ....... żyjesz?
23 mar 01:14