23 mar 00:13
Eta:
r1= 1,2r
r12= 1,44r
h1= 0,8h
V1= 1,44*0,8 V = 1,152 V
czyli objętość zwiększyła się o 15, 2%
23 mar 00:58
toja: V1 − objętość stożka
V1=13*πr12*H1
V2 − objętość stożka po dokonaniu zmian
V2=13*πr22*H2
r2=r1+20%*r1=r1+20100r1=1r1+15r1=115r1=65*r1
H2=H1−20%H1=80%H1=80100H1=45*H1
V2=13*πr22*H2
V2=13*π*{(65r1)}2*45*H1
V2=13*π*3625*{r1}2*45*H1
V2=3625*45*13*π{r1}2*H1
V2=3625*45*V1
V2=144125*V1
23 mar 01:00
Eta:
23 mar 01:02
Eta:
Poprawiam jeszcze chochlika

r
12= 1,44r
2
23 mar 01:08
toja: Hej! Eta jest gdzieś błąd ? w moim rozwiązaniu? bo straszysz buźką z wyszczerzonymi ząbkami?
23 mar 01:08
Eta:
Po takich "karkołomnych" obliczeniach brak jeszcze odpowiedzi .
Jak zmieniła się objętość? o ile procent?
Dokończ i podaj odpowiedź
Pozdrawiam
23 mar 01:11
toja: wg. mnie owe karkołomne obliczenia w tym przypadku mają sens
− sądząc po ilości wrzuconych zadań.
Postawiono pytanie "ile będzie miała objętość stożka". a nie "Jak zmieniła się objętość?
o ile procent?"
Pozdrawiam.
23 mar 01:22