matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz trzeci wyraz ciągu
kasia19:
WAŻNE POMOCY
? WYTŁUMACZCIE MI TO Dany jest ciąg geometryczny o wyrazie ogólnym a
n
= −5 (−3)
n
.Trzeci wyraz tego ciągu jest równy
23 mar 00:07
Eta:
Co tu tłumaczyć? podstaw za n= 3 a
3
= −5*(−3)
3
=.............
23 mar 00:54
kasia19:
mozna to obliczyć ile wynosi 3 wyraz
23 mar 06:48