matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kasia19:
WAŻNE POMOCY
?WYTŁUMACZCIE MI TO Dana jest funkcja określona wzorem f(x)=
3
x
.Wartośc tej funkcji w plusie
√
5
−
√
2
jest równa
22 mar 23:48
dero2005:
3
3
√
5
+
√
2
f(
√
5
−
√
2
) =
=
*
=
√
5
−
√
2
√
5
−
√
2
√
5
+
√
2
3(
√
5
+
√
2
)
=
=
5−2
3(
√
5
+
√
2
)
=
=
√
5
+
√
2
3
23 mar 08:36