matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć
kasia19:
WAŻNE POMOCY
?WYTŁUMACZCIE MI TO Osią symetrii paraboli będącej wykresem funkcji y=(x−5) (x+15) jest prosta o równaniu
22 mar 23:38
dero2005:
x = −10
23 mar 08:31
ICSP:
a nie x = −5?
23 mar 08:32
kasia19:
a jak to obliczyście
23 mar 18:20
dero2005:
faktycznie że się walnąlem
−15+5
−10
=
= −5
2
2
24 mar 22:32