matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ ODLEGŁOŚĆ
kasia19:
WAŻNE POMOCY
?WYTŁUMACZCIE MI TO Odległość wierzchołka paraboli f(x) = x
2
−10x +8 od osi OX
22 mar 23:34
ukasz:
−b
−Δ
W(p, q) , p=
q=
2a
4a
p i q to są współrzedne wierzchołka paraboli i |q| to będzie odległość wierzchołka paraboli od osi OX
22 mar 23:39
kasia19:
czyli mam to obliczyć nie dam rady
22 mar 23:57
kasia19:
oki
22 mar 23:57