obliczyć wartości tej funkcji
kasia19: Funkcja f(x)=x2 + x−4nie przyjmuje wartości
22 mar 23:20
ukasz: Oblicz współrzędne wierzchołka
22 mar 23:23
kasia19: nie mam pojęcia
22 mar 23:28
ukasz:
(Współczynnik przy x
2 jest dodatni, zatem ramiota skierowane są ku górze.)
Funkcja nie przyjmuje wartości w przedziale (−
∞, q)
22 mar 23:32
Leszek20: postac kanoniczna
y=a(x−p)
2+q
p=−b/2a q=−Δ/4a
y=(x+1/2)
2−4,25
i dalej juz se chyba poradzisz
22 mar 23:41
kasia19: nie dam rady coś ci podpowiedziec co
22 mar 23:49