funkcja liniowa;/
sebek: Naszkicuj wykres funkcji: f(x)=|2−|x−1||
Określ dziedzinę oraz odczytaj z jej wykresu i zapisz:
a)zbiór wartości
b)miejsce zerowe
c)przedziały monotoniczności
22 mar 23:02
ukasz: f(x) = 2 − |x−1| v f(x) = −2 + |x−1|
22 mar 23:21
tomq: hmm.. na początku −|x−1|... narysuj .. dla przykladowych x zarowno dodatnich jak i ujemnych..
potem przesun o 2 w górę i odbij tą część wykresu która jest poniżej osi Ox.. pozniej
wyznaczysz z łatwością resztę. Czyli tak jakby... 1.f(x)=−|x−1| >>>(v=[0,2])>>>>
2f(x)=−|x−1|+2.. a potem >>> (|2f(x)|) odbicie>>> f(x).
22 mar 23:24
sebek: moglibyście mi to przedstawić bardziej szczegółowo? mam dużo zaległości, a muszę szybko
nadrabiać.
22 mar 23:35
Eta:
y= |x|
y= |x −1|
y= − |x−1|
y= − |x−1 | +2
f(x) = | 2−|x−1| |
22 mar 23:45
sebek: o właśnie, o to mi chodziło

dzieki wielkie
22 mar 23:56