matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
gm17:
α
wykaż, że; 2(1+cosα)−sin
2
α=4cos
4
2
22 mar 22:51
goofy:
Z jakiego podręcznika masz to zadanie
? Ciekawe, polecam skorzystać z: cos2x = sin
2
x − cos
2
x
x
x
cosx = sin
2
− cos
2
2
2
x
cosx = 1 − 2cos
2
2
23 mar 00:03