oblicz to zadanie
kasia19: logarytmy WAŻNE POMOCY
Liczba a=log254+log44
22 mar 22:51
tomq: ojć ojć... a= 4(log25*4)=4log100=4*10=40..
22 mar 22:58
gm17: a=4log25+4log4=4(log25+log4)= 4log(25*4)=4log100=4*10=40
22 mar 23:06
Eta:
= 4log100 = 4*2= 8
22 mar 23:09
tomq: a tak.. ^^
22 mar 23:25
kasia19: nie inaczej
22 mar 23:27
kasia19: pod powiem ma wyjść odpowiedzi podaje 4 A: a= 4 B:a =8 C; a=8 + log29 D; a=8 +log 29 ALE PROSZĘ
MI WYTŁUMACZYĆ LUB NAPISAĆ JAK SIĘ LICZY
22 mar 23:43
Eta:
Nie ma co podpowiadać

poprawna odp: B) a= 8
23 mar 00:32