matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy obliczyć
kasia19:
Zmieszano 200 litrów mleka 2% i 50 litrów mleka 4%. otrzymano mleko, które ma w sobie p% tłuszczu. Wynika stąd , że
22 mar 22:47
dero2005:
200*2 + 50*4 = 250*x 400 + 200 = 250x 600 = 250x x = 2,4%
22 mar 22:53