.
Dora:

Karolina wykonała dwa kartonowe pudełka bez pokrywek w kształcie graniastosłupów
prawidłowych.Ile papieru zużyła na każde pudełko ? (Sorki że taki brzydkie rysunki

)
22 mar 22:34
dero2005:
1)
| | 3*4*4*3√2 | |
Pc = |
| + 6*4*6 = 72√2 + 144 dm2
|
| | 2 | |
2)
| | 8*8√3 | |
Pc = |
| + 3*8*6 = 16√3 + 144 dm2 |
| | 4 | |
22 mar 23:16
winrych: chyba mały błąd w obliczeniach pierwszej figury.
powinno być:
| | 3*4*4√3 | | 48√3 | |
|
| = |
| = 24√3
|
| | 2 | | 2 | |
czyli w wyniku będzie :
24√3 + 144 dm
2
pozdrawiam
24 mar 23:32
dero2005:
za dużo cyferek też jest szkodliwe
25 mar 08:08
Bananowaaaaaa: Pole Powierzchni kluli przedstawionej na rysunku wynosi;
A;256πcm2
B;64πcm2
C;256πcm2/3
D;2048πcm2/3
10 kwi 14:07
ja: b
16 kwi 19:33
Olka: 64pi
nie wiem gdzie jest pi, nie chce mi się szukać
2 sty 00:25
matematyczka: Powinno być policzone x2 bo przecież dwie postawy ma ten graniastosłup☺
11 kwi 23:48