matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Dora:
Jaką objętość i pole powierzchni ma ostrosłup prawidłowy czworokątny przedstawiony na rysunku ?
22 mar 22:24
ukasz:
1
V =
3
2
* 2
3
P = 3
2
+ 4 S, gdzie S to pole ściany bocznej
1
S=
3 * h
2
h =
√
3
2
+ 2
2
22 mar 22:35