matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;]
Dora :
Z piasku usypano stożek o wysokości 1,5m i o kącie nachylenia tworzącej do podstawy 45stopni.Ile waży ten piasek,jeśli jego gęstość wynosi 1500kg/m
3
? Przyjmij że pi=3,14
22 mar 21:52
dero2005:
86652
22 mar 22:05
Dora :
dzięki bardzo
22 mar 22:07
Dora :
tylko czemu tam jest r/h=ctg45 stopni=1 (nie wiem o co chodzi z tym 1)
22 mar 22:10
dero2005:
ctg 45
o
= 1
22 mar 22:15