matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
nicku:
Jak za pomocą wzorów redukcyjnych obliczyć: tg(−210
o
) ?
22 mar 21:31
Godzio :
tg(−210
o
) = tg(−30
o
) = −tg30
o
= ...
22 mar 21:33
nicku:
lub można też:
√
3
tg(−210
o
) = −tg(270
o
− 60
o
) = −ctg60
o
= −
3
22 mar 21:36