?
patiqq:

W basenie przedstawionym na rysunku tafla wody znajduje się 0,5 m poniżej brzegów basenu. Ile
hektolitrów wody jest w tym basenie? Tam gdzie jest tylko 1 to ma być 1,5 m .
22 mar 21:24
patiqq:
22 mar 21:31
patiqq: dziękuje zawsze mogę na was liczyć
22 mar 21:42
Godzio :
Chętnie bym pomógł, tylko ja nie wiem o co chodzi

to 3,2,1m to jest głębokość czy co ?
22 mar 21:43
patiqq: tak
22 mar 21:44
patiqq: bo to jest tak jakby brzeg basenu
22 mar 21:45
Godzio :

Tak to wygląda ?
22 mar 21:46
patiqq: tak
22 mar 21:47
patiqq: ale jak to trzeba obliczyć
22 mar 21:47
Godzio :
No to moment
22 mar 21:48
patiqq: sory nie
22 mar 21:48
patiqq: ta 4 to tylko do 1,5 m
22 mar 21:48
patiqq: helo czekaj
22 mar 21:48
patiqq: poczekaj chwilkę
22 mar 21:49
patiqq:

tam gdzie samo 1 to jeszcze pół
22 mar 21:50
patiqq: no bony ......
22 mar 21:51
Godzio :
| | 1 | |
V = |
| * 2 * 12 * 20 + 20 * 12 * 1 = 240 + 240 = 480m3 = 480 000 dm3 = 4800 hl |
| | 2 | |
Pierwsza część to objętość połowy graniastosłupa czworokątnego, a druga to ten graniastosłup o
wymiarach 1 x 20 x 12
22 mar 21:52
patiqq: y

a to 4800hl to wynik ?
22 mar 21:53
patiqq: o matko !
22 mar 21:53
Godzio :
Tak, o ile dobrze rozumiem wszystko
22 mar 21:54
patiqq: źle wynik mam inny
22 mar 21:54
patiqq: :(
22 mar 21:55
Godzio :
No to nie wiem, musisz się postarać to w przestrzeni narysować żebym mógł zobaczyć wszystkie
wymiary
22 mar 21:56
patiqq: no to czekaj ok
22 mar 21:56
patiqq:
22 mar 22:04
patiqq: tam gdzie jest tylko 1 to ma być jeszcze 0,5 do tego tylko nie wiem jak się pisze 1,5
22 mar 22:06
patiqq: heloo
22 mar 22:07
patiqq: a ja się tak namęczyłam no
22 mar 22:09
Godzio :
No czekaj czekaj
22 mar 22:10
patiqq: jezu jaka ta matma jest poryta
22 mar 22:11
Godzio :
No nie mam pojęcia, nie widzę tutaj nic

może zrób zdjęcie z książki/ skana i wrzuć na jakiś
serwer

?
22 mar 22:12
patiqq: a masz może książkę do gimnazjum

jeszcze
22 mar 22:14
Godzio : Niestety nie
22 mar 22:14
patiqq: żadnej
22 mar 22:15
Godzio : Ani jeden

Podaj odpowiedź jaka jest może sobie dopasuje rozwiązanie do tego i zrobię, ale
nie gwarantuje
22 mar 22:16
;*: Powiedz z której jesteś gimnazjum,może ja mam to zadanie zrobione
22 mar 22:17
patiqq: 3 gim
22 mar 22:18
patiqq: masz tą książkę
22 mar 22:18
;*: a które zadanie i która strona ?
22 mar 22:18
patiqq: a jaka książka
22 mar 22:19
patiqq: tytuł ?
22 mar 22:19
;*: matematyka z +
22 mar 22:19
patiqq: świetna wiadomość TO NIE TA
22 mar 22:20
patiqq: Godzio
22 mar 22:20
patiqq: wynik to 3840 hl
22 mar 22:21
;*: no to przykro mi
22 mar 22:22
patiqq: tak jakie pocieszenie
22 mar 22:22
patiqq: aa dobra dzięki
22 mar 22:29