Macierze
slownikmyz: x2 − 3x3 − x4 = 0
x1 − 2x2 = 1
x1 − 7x2 = 12
wychodzi mi macierz 3 na 4 jak to rozwiazac bo nie moge wyliczyc Tweirdzeniem Kroneckera
Capelliego gdyz by wyznaczyc wyznaczniki macierzy musi byc kwadratowa a tu nie wychodzi
taka...
22 mar 17:51
slownikmyz: oczywiscie w 2 i 3 wierszu brak x3 i x4 gdyz wynosza one zero wiec ich nie zapisywalem
macierz wychodzi wtedy
0 1 −3 −1
1 −2 0 0
1 −7 0 0 i wyrazy wolne 0 1 12
22 mar 17:54
slownikmyz: pomoze ktos?
22 mar 18:16
slownikmyz:
22 mar 20:06
slownikmyz: halo? nikt nie potrafi?
23 mar 14:09
slownikmyz:
23 mar 16:32
slownikmyz:
23 mar 16:32