matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ciąg arytmetyczny
martyna;):
⎧
a
1
*a
2
=6
⎩
a
2
+a
4
=8
22 mar 17:07
morfepl:
z własności ciągu arytmetycznego a
n
=a
1
+(n−1)r a
1
*(a
1
+r)=6 a
1
+r+a
1
+3r=8 dalej policz sama
22 mar 17:11