matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiazanie
nieznana:
1)5x-6=2y-3, 2) 5-x=5-(y+3), 3) 2x+7=3y+4, 4) 2x-y=6-x prosze o pomoc
16 lut 15:28
kluska9113:
ale co ty masz tu konkretnie zrobić
wyznaczyć x i y czy jak
? a może tylko y
?
16 lut 17:53