Bardzo proszę o pomoc,nie pamiętam jak to się robi.
Monika-BARDZO PROSZĘ O POMOC: a0Narysuj wykres funkcji y=3x,a następnie przesuń go wzdłuż osi y o 3 jednostki w górę,oraz
wzdłuż osix o 4 jednostki w prawo.Napisz wzór funkci,której wykres powstał po
przesunięciu.Sporządz odpowiedni rysunek. b)Wyznacz trójmian kwadratowy wiedząc że jego
wykres przechodzi przez punkty(0;1) i ((1;−2) oraz,że dla x=1 osiąga swoją najmniejsza
wartość.Narysuj wykres tej funkcji.
22 mar 16:20
kaśka: a) y=3(x−4) +3= 3x−12+3 = 3x−9
22 mar 19:22