22 mar 15:16
karolajnn:
22 mar 15:47
morfepl: chyba się da, wracamy do strony z przykładem
22 mar 15:56
karolajnn: Gdybyś mógł swój rysunek nanieść na rysunek wcześniejszy, może bym się w tym połapał.
Przepraszam, że pisze w tym poście, ale na stronie z przykładem nie mam takiej możliwości...
22 mar 16:18
morfepl: dobra to zrobię tu od nowa
22 mar 16:19
morfepl:
22 mar 16:24
karolajnn: taaaaak przeczytałem wyjaśnienie poniżej rysunku i zrozumiałem, ale nie mogę wyliczyć postaci
ogólnej żeby znależć wierzchołek. Mógłbyś pomóc ?
22 mar 16:28
morfepl: | | 100√3 | | 3√3x(10−x) | | 100√3 | | 30√3x−3√3x2 | |
P(x)= |
| − |
| = |
| − |
| =
|
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
| | 100√3 | | 30√3x | | 3√3x2 | |
= |
| − |
| − |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
22 mar 16:37
morfepl: | | 3√3x2 | |
tam na końcu powinno być + |
| |
| | 4 | |
22 mar 16:38