matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przykład.
tlik:
1
Jak zapisać to wyrażenie: y = ba
x
+ c, gdy a=
3
22 mar 13:40
tlik:
b
Banalne pytanie, ale nie do końca rozumiem dlaczego w odpowiedzi jest: y =
+ c
3
x
22 mar 13:43
tlik:
Eh, już rozumiem, przecież 1
x
będzie zawsze 1.
22 mar 14:00